måndag 10 februari 2014



Köket.
Kök och matrum representerar hemmets varma härd, källan till näring och livskraft där maten tillreds och intas. För att göra matlagningen så stressfri som möjligt bör köket vara funktionellt och ha en genomtänkt utformning av väl tilltagna förvaringsutrymmen och gott om plats så att det är lätt att röra sig mellan spis, diskbänk och kylskåp. Det gamla köket ska rivas ut och genom att riva en vägg som finns mellan köket och ett matrum så kommer köket bli större och luftigare. Planeringen av köket är lite besvärligt eftersom det finns så många dörrar och fönster att ta hänsyn till. De viktigaste arbetsfunktionerna i köket består av tre punkter; diskbänken, spisen och kylskåpet. Dessa funktioner bör finnas inom räckvidd för varandra. Den mest användbara arbetsbänken i ett kök är den mellan spis och diskho. Om det går så är det bra om den är väl tilltagen. Min förhoppning är att det ska fungera att planera in en köksö som dels ska fungera som en arbetsstationen frukostbänk och ett improviserat middagsbord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar